torstai 19. heinäkuuta 2012

Turpakeikkaa ja tiineyksiä

Eilen illalla opittua: tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Vuoden työturvallisuusvinkki: älkää koskaan laittako porttia kiinni, kun menette vastapoikineen ensikon karsinaan. Jättäkää aina itsellenne hätäpoistumistie. Sitten ei tarvitse kieriä maassa, kun hieho käyttää teitä rättinä siivotakseen lattian ja metalliaidat. Karjakonkaan ei tarvitse avata porttia, jotta voitte ryömiä ulos karsinasta, kun ette jaloillennekaan pääse. Jos sitten vielä selviätte kokemuksesta mustelmilla, älkää lototko: hyvä onnenne on käytetty loppuun.Kyseinen ensikko on muuten tänään hyökkinyt kaikkien päälle, jotka pysähtyvät liian kauaksi karsinan lähelle. Se ei eilen antanut vasikkansa juoda, joten vasu oli yön toisen (kohta poikivan) lehmän hoivissa. Aamulla vasikka sai emältään maidon sijasta potkun, joten lapsi on nyt turvassa omassa karsinassaan levottoman emän kieppuessa hormonimyrskyssään.

Tänään aamulla tuli asentaja laittamaan uuden vasikoiden juoma-automaatin! Se on superhieno, uusi, punainen ja kiiltävä Lely Calm. Toivottavasti joku joskus opettaa miten sitä käytetään, koska illalla vasikoiden pitäisi taas saada maitoa tästä uudesta härvelistä. Asentajan mukaan uusi automaatti on "hyvin samanlainen kuin edellinen, paitsi vähän erilainen". Selvä, selvä... Jännitys jatkuu illalla, kun eläinlääkäri tulee tekemään tiineystarkistuksia. Kierrellään siis ympäri navettaa etsimässä lehmiä, avustamassa tohtorineitiä ja merkkaamassa ylös onko siemennys tärpännyt vai ei.

Niin, ja tietysti juotetaan sitä pientä hullun hiehon vasikkaa, ja rapsutellaan ja lässytetään sille. Ettei jää traumoja. Kenellekään.

Jaha, pomo soittaa. Pitää mennä katsomaan miten vasikoita juotetaan. Moikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti