lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lauantaikuulumisia

Miksi sä olet siinä jos
sulla ei ole maitoa?
Eilinen meni muistaakseni melko rutiinilla. Muutamia lehmiä siemennettiin, varsin kansainvälisissä tunnelmissa. Seminologilla oli nimittäin mukanaan ranskalainen opiskelijapoika, varmaan alta 18v, joka puhui heikkoa englantia. Minun piti sitten selittää hänelle navetasta, kun muilla ei (muka) kielipää riittänyt. Välillä karjakko kävi puhumassa meille viroa...

Eilen piti viedä minut telonut hieho lypsyrobotille, kunhan se ensin oli saanut rauhoittavaa lääkettä. Eihän se raukka päässyt edes karsinasta ulos, kun silmät lupsuivat kiinni ja jalat meinasivat pettää alta.. hänet lypsettiin sitten kannukoneella karsinassa. Tänään lehmä oli jo rauhallinen, joten neiti ajettiin kolmen naisen, kahden köyden ja kahden lantakolan avulla robotille. Kun ei neitiä huvittanut niin ei huvittanut! Meni se sitten lopulta, ja varmaan olokin helpottui kun utare tyhjeni.

Tänään olikin aamulla ensin siivousta, sitten siemennyksiä, ja sitten kiskottiin taas vasikkaa joka päätti tulla peffa edellä. Sonnihan sieltä tietysti tuli, pääsee aikanaan kahdelle edelliselle sonnipojalle seuraksi. Ilta meni muuten nopeasti ja mukavasti, mutta salamatkustajana paitani alle eksynyt hämähäkki ehti puremaan muutaman kerran, ennen kuin sain sen ... tuota... sanotaan nätisti että sain sen pois. Jäljet ovat kuin hyttysenpuremasta, mutta ei kutia vaan pistää. Argh!

Hieho höyhensaarilla
(lehmät nukkuvat syvää unta  ~4h päivässä, noin 15 min kerrallaan)
 
Masuista päätellen ruokalepo on paikallaan

Tänään syntynyt sonni, turkki vielä märkä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti