maanantai 9. heinäkuuta 2012

Maanantaikappale

Kahden vapaapäivän jälkeen palasin seitsemältä aamulla navettaan. Jo ennen kuin pääsin sisään, hälytyslaitteen vinkuna kertoi että roboteilla on ongelmia. Kuittasin hälytykset, ja robotit alkoivat toimia normaalisti.. paitsi että toinen piti kummallista suhinaa. Syyksi paljastui puoliksi haljennut paineilmaletku, jonka korjasin, ennenkuin lähdin laittamaan vasikoiden juoma-automaattia pesuun. Sekin meni muutamaan kertaan virheeseen, ennenkuin pesu lähti oikeasti käyntiin.


Kun tärkeimmät oli saatu tehtyä, lähdin pihaton puolelle (eli lehmien sekaan) ajaakseni muutaman laiskimuksen lypsylle ennen maitoauton tuloa. Yllätys oli melkoinen, kun toisen lantakäytävän päästä löytyi likainen, märkä ja tärisevä vasikka! Kiljuin karjakkoa apuun, ja tulihan se sitten kun riittävästi huusin (ei se tajunnut että on jotain hätää, kun ei suomea ymmärrä). Karjakko yritti kieltää pesemästä vasikkaa ("Virossa näin kun pestiin, ei jäänyt henkiin ei jäänyt"), mutta siitä huolimatta huuhtelin pikkuisen lämpimällä vedellä ja kuivailin, ennenkuin ipana siirrettiin kuivaan karsinaan emänsä kanssa. Tyttö sai vielä vasikkaliivin päälle, ja karjakon avustuksella sai ternimaitoa. Sen voimalla olikin hyvä käpertyä kuivaan ja puhtaaseen nurkkaan päivätorkuille :)


PS.Karjakon versio vasikkatarinasta emännälle meni vapaasti suomentaen näin: "Eilen tarkistin emän, sillä ei ollut vielä utaretta, joten en uskonut että se poikii. Kun tänään tulin tänne ja näin vasikan, olin aivan shokissa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti