sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Päivän ikäinen lehmänen
Aurinkoinen, lämmin ja rauhallinen sunnuntaiaamu. Eilen syntynyt lehmänen on päässyt jaloilleen, mutta poikimahalvauksen estämiseksi emä sai annoksen Bovikalc -kalsiumia. Eilen emä oli työntänyt kielen ulos, joka on kuulema ensimmäinen merkki kalsiumvajauksesta, ja tänään sen reisilihakset värisivät lehmän seisoessa. Kalsium välittää lihaksiin supistumiskäskyn, eli kalsiumvajauksessa lihaksista ikään kuin häviää voima, ja pahimmillaan lehmä halvaantuu, kunnes kalsiumtasapaino palautetaan.

 Myös vasikkalassa oli sairastapaus, kun Johtajan eilen paisunut nivel oli tänään selvästi pahempi. Niveltulehdus, johon karjakko antoi pyynnöstäni penisilliiniä. Napakin oli tulehtunut (siitä niveltulehdus varmaan on saanut alkunsa), joten siihen laitettiin desinfioivaa lääkettä. Johtaja joi kyllä aamulla hyvin, ja oli pirteä päivällä, joten toivon hyvin, hyvin, hyvin hartaasti ettei sitä odota sama kohtalo kuin aivotulehduksen saanutta sonnipoikaa toissapäivänä.

Muuten vasikat ovat toipuneet nupoutuksesta. Kuiviketurve lentää, kun vasikat leikkivät, pukkihyppelevät ja säntäilevät keskenään :)

Maistaakko heinää vai ei, kas siinä Julisteella pulma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti