maanantai 14. toukokuuta 2012

Julisteen saaga jatkuu

Voi sitä riemua ja iloa! Pukkihyppyjä, tiukkoja kaarroksia ja takajalkojen viskelyä - keskellä ruokintapöytää. En jotenkin yllättynyt ollenkaan, kun karannut ja onnesta pomppiva vasikka osoittautui Julisteeksi. Oli vissiin kyllästynyt siihen, ettei saanut enää henkilökohtaista ruokintapalvelua, ja päätti lähteä etsimään palvelua muualta. Siellä se paineli menemään, ja tietysti koko muu navetta hurrasi ja mölisi kannustukseksi. Käytiin tutustumassa rehujen lastauspöytään, maistelemassa vähän isojen lehmien vettä ja säilörehua, kunnes tytteli suostui ajettavaksi karsinaan. Tai oikeastaan metrin päähän siitä, jolloin oli aika tehdä komea 180 asteen täyskäännös ja loikkia muualle. Kiitti moi!

Tässä vaiheessa navetassa ollut kunnan lomittaja ilmeisesti päätteli, ettei harjoittelijaa kannata laittaa ammattilaisen asialle, ja haki vasikan tyylikkäästi ja kommelluksitta takaisin karsinaan...

PS. Ruokintapöytä: Ruokintakäytävän yhdellä tai kahdella puolella oleva alue, jonne lehmien rehut laitetaan. Ruokintakäytävälle lehmät eivät pääse kävelemään (muista tämä, Juliste!), mutta ne voivat ruokinta-aidan läpi mutustaa pöydän antimia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti