lauantai 26. toukokuuta 2012

Mr Murphy, you there?

Aamulla meni rehuvaunu rikki, kuljetin ei toiminut eikä repijämoottori. Emäntä neuvoi tiputtamaan rehut lattialle, ja jakamaan Bobcatilla, jossa sitten menikin rattoisasti aikaa, hermoja ja polttoainetta. Lehmiä oli pitkä lista vietävänä lypsylle, koska yöllä molemmat robotit olivat menneet kiinni (mikä lie aiheuttanut hälyt), ja vasta kuudelta aamulla käynnistyivät taas. Tottakai maitoautokin tuli vasta yhdeksältä aamulla, joten robotit olivat kiinni myös klo 9-10 tankkipesun takia.

Iltapäivällä sitten rehuvaunu toimi, ja sain ajettua nuorkarjalle yhden satsin rehua. Kun olin täyttämässä vaunua lehmiä varten, poksahti lastauspöydän kuljetinketju komealla pamauksella katki. Yksi portti on lisäksi vinksallaan, eikä sitä saa kiinni, yksi vesiastia vuotaa ja yhteen on lehmä pissinyt... No kuitenkin, tunnin, puolentoista päästä lastauspöytä saatiin korjattua, ja lehmät saivat vihdoin ruokaa. Sitä ennen karjakko tuli huutelemaan jotain, ja vasta kun menin katsomaan, tajusin mikä on hätänä: lehmä yrittää poikia parteen. Pienellä hopulla ajettiin lehmä karsinaan, jonne tunnin päästä tupsahtikin nätti lehmävasikka.

Eilen nupoutetut vasikat olivat tänään vielä vaisuja, torkkuivat enimmäkseen ja kävivät välillä vähän syömässä. Kävin tervehtimässä heitä kyllä, mutta jopa Juliste oli haluton syömään edes yhtä hanskaa, eikä Jameson puskenut kertaakaan. Pienet raukat :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti