tiistai 22. toukokuuta 2012

Mustelmakokoelma karttuu

Ainahan se on kiva päästä vapaalle, mutta on päiviä, joiden jälkeen on erityisen kiva päästä pois töistä. Vaikka sitten vain pariksi päiväksi.

Aamulla ensin klo 6.50 huusi lypsyrobotin hälytys, joten juoksujalkaa robotille. Karjakko yritti kertoa missä on vika, mutta tekniikan osastolla eestin kieleni on vielä heikkoa. Piti siis itse mennä toteamaan, että letkuhan sieltä on irti. Karjakko sen sitten korjasi, kun annoin saman huoneen hyllyltä hänelle työkalulaatikon. Pyyhkäisin hikeä ja menin vaihtamaan navettahaalarin päälle, mutta keskellä kulkukäytävää möllötti vasikka. Karjakko kertoi iloisesti, että karsinassa ollut ensikko oli poikinut, ja että vasikka oli välillä viereisessä karsinassa kahden nuoren hiehon kanssa. Nielin kirosanat, ja jaloista kiinni pitäen raahattiin vasikka äipän luokse.

Hetken ehdin tekemään normaalihommia, kunnes karjakko tuli näyttämään, että rehuvaunun viereen lattialle oli ilmestynyt (mistä lie...) pieni vuori säilörehua. Ei muuta kuin Bobcatiin ja työntämään rehut pitkin ruokapöytää nuorkarjalle syötäväksi. Joko nyt päästään normihommiin?

Yöllä poikinut ensikko ei päästänyt vasikkaa avustusyrityksistä huolimatta nisälle. Vasikan on saatava neljän tunnin kuluessa ternimaitoa, muuten sen vasta-aineet eivät enää imeydy. Kiire siis alkoi olla, koska ei ollut tietoa oliko pikkukaveri juonut ollenkaan. Varmistin jatkotoimenpiteet emännältä, hain kannulypsykoneen ja valmistauduin lypsyhommiin. Sorkkaahan sieltä tuli, ja aidankin kanssa tein lähempää tuttavuutta, kunnes karjakko tuli lypsämään. Vasikka sai ternimaitoa, ja heti suurtoimenpiteemme jälkeen nousi tyytyväisenä ylös ja tissille...



Aamuvuoron olisi pitänyt jo loppua, ennen kuin päästiin ajamaan lehmiä lypsylle. Eiköhän joku ¤/)#("/#/(/"" kanttura  nuori lehmä yrittänyt hypätä allekirjoittaneen selkään, joten pamautin ohimoni edessä olevan lehmän istuinluuhun.


Iltavuoron jälkeen (jos selviän siitä hengissä) on 11 työpäivän putki ohi! Sen kunniaksi aamuruuan jälkeen lepääviä vasikoita, Jekku ylhäällä oikealla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti