perjantai 29. kesäkuuta 2012

Laidunkausi alkoi!

Eilen iltapäivällä piti mennä opettamaan vasikoita juottoautomaatille, mutta eihän sieltä mitään maitoa tullut vaikka 1,5 tuntia sen kanssa ähersin. Juotin sitten pikkuiset käsin, ja sovittiin emännän kanssa että aamulla sitten katsotaan tarvitaanko huoltomiestä. Tilanhoitaja tuli aamulla navetalle, irroitti ja kiinnitti kaksi letkua, ja tadaa! Automaatti toimi. Oli kuulema ilmakupla putkessa.
Ilmakupla.
Soittakaa apua äkkiä huoltomies, tää ei toimi, tääl on ILMAKUPLA!
Hyvä minä!

Tänään opin lisää uutta, kun kahdeksan lehmää vietiin ulos aikomuksena ajaa ne tietä pitkin laitumelle. Lehmät tarhaan, portti auki, ja siitä ne rauhassa lompsivat ulos - tai sitten eivät. Ensimmäinen lehmä piti ottaa takaisin navettaan, kun se ei halunnut olla edes ulkotarhassa. Loput lehmät vietiin ulkotarhaan, portti avattiin - mitään ei tapahdu. Hienoisella hoputtamisella lehmät siirtyivät lähemmäs avointa porttia, mutta ensimmäiset arkajalat kääntyivät siinä takaisin ja laukkasivat toiseen päähän jaloittelutarhaa. Seuraava pääsi portista ulos, mutta kiersi vauhdilla laakasiilon, ja pääsi sen jälkeen takaisin tarhaan. Loput ajoin lähes rauhassa tietä pitkin puoleen väliin, jossa yksi kääntyi takaisin ja loput seurasivat sitä iloisella laukalla utareet heiluen takaisin kohti navettaa. Karjakko sai ne käännettyä, ja huikealla huutamisella ja huitomisella ajoi sitten lehmät laitumelle asti. Nyt sitten odotellaan, milloin ensimmäiset tulevat aidasta läpi ja päästään lehmäjahtiin.. niin kuulema käy joka ikinen kesä.
Parikin kertaa.


2 kommenttia:

  1. Eli samanlaista hommaa kuin projektipäälliköllä...koita nyt saada kaikki menemään samaan suuntaan heti alusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, no tietysti! En tajunnut piirtää lehmille prosessikaaviota (nelikentästä puhumattakaan) laitumelle siirtymisestä, niin ei ihme että tuli häslinkiä :(

      Poista