keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Lomille lomps

Aamu alkoi hienosti, kun toinen lypsyroboteista yritti ja yritti saada lypsimiä (ne on nyt ne lypsykoneen "imukupit") vetimiin (utareen "maitohanat", jos muistat) kiinni, mutta onnistumatta. Ihmetellessäni sitä huomasin paineilmaletkun irronneen yhdestä lypsimestä. Alipainehan lypsimen pitää kiinni, niin ilman sitä ei tietenkään voinut lypsy onnistua. Joten lehmä ulos, robotti kiinni ja työkalulaatikko viereen. Ähellystä, muutama kirosana, ähellystä. Kuka &/¤¤/# on suunnitellut niin, että putki, joka pitäisi vetää metallihanan päälle, on sitä miljoona kertaa pienempi?? Ähellystä. Pahus, korjatkoot lomittaja tän.Ja tottakai lomittaja korjasi kun vartin päästä tuli navetalle. Tuosta noin vaan, nips naps nyt se toimii.

Epävakaisen sään takia rehun teko keskeytettiin lauantain jälkeen. Elukat ovat siis syöneet välillä vihreää rehua suoraan pellolta tuotuna, välillä säilörehua ja välillä paalirehua, eikä heinää ollenkaan kun sitä on riittävästi vain vasikoille. Se kuulema selittää sen, miksi maitomäärä heittelee päivittäin niin paljon. Esimerkkinä:  pelkällä viherrehulla maitoa tuli 2900 l / pv, nyt enää 2300 l. Toivottavasti tänä vuonna rehua tehdään sen verran paljon, että sitä riittää ensi keväänä kunnolla.

Iltanavetta enää, ja sitten kutsuu neljän päivän juhannusvapaa! Kuusi tuttipullolla juotettavaa pikkuvasikkaani jäävät muiden muassa lomittajan hyvään hoitoon. Samoin sylilehmät Haribo ja Etti joutuvat kerjäämään rapsutuksia nyt yhdeltä henkilöltä, sen sijaan että kiehnäisivät joko minun tai Eevin jaloissa, tai mussuttaisivat vaatteita tai nuolisivat kättä, mitä nyt sylilehmät tekevät. Änkevät syliin, koska he eivät ole yhtään liian suuria siihen...

Aurinkoista ja rauhallista juhannusta!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti