keskiviikko 15. elokuuta 2012

4... 3...

Kolmen päivän päästä on urakka ohi. Silloin loppuu tämä viimeisin 14-päivän työputki, sekä koko maatalousharjoittelu. Onhan täällä  hetki jo oltukin, huhtikuun viimeisenä päivänä tulin ja lauantaina 18.8. on lähtö takaisin kotiin. Pitää oppia taas odottamaan ja jonottamaan kaupungissa, eivät varmaan arvostaisi jos aina raivaisin itselleni tietä tönimällä muita pois edestä lantakolalla. Eikä varmaan vastaantulijoiden utareitakaan saa arvostella, saati ihmetellä miksi vuoden ikäistä ipanaa ei vieläkään ole vieroitettu emästään...

Viimeiset pari päivää ovat olleet suht rauhallisia. Aamulla oli molemmissa roboteissa hälytykset, kun niistä oli potkittu yhden lypsimen maito- ja paineilmaletkut irti. Lehmät eivät olleet päässeet useaan tuntiin lypsylle, ja aika moni makasikin parressaan maitolammikon päällä. Nopeasti putket saatiin takaisin kiinni, ja lehmät pääsivät töihin.

Viimeisin vieroitettu vasikka on toissapäivänä siirretty ryhmäkarsinaan, ja tänään se oppi itse käymään juoma-automaatilla. Emäänsä se kutsuu jo vähän vähemmän, mutta vielä tänä aamuna emä huuteli kovaan ääneen vasikkaansa.  Kyllä se silti pahalta tuntuu ja kuulostaa katsoa, kun emä etsii ja huutelee, mutta pientä ei löydy mistään. Onneksi sentään näkevät toisensa, jos sattuvat samaan aikaan ruokinta-aidalle :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti